You are hereBlogs / rudi's blog / Maggie, Kris: ik ben het beu !

Maggie, Kris: ik ben het beu !


By rudi - Posted on 01 november 2016

Ik ben het beu, de aanhoudende aanvallen en pesterijen van vakbonden, ambtenaren en  politici, de permanente golf van maatregelen en insinuaties die kant noch wal raken en die er alleen maar voor zorgen dat we meer nutteloos werk te doen krijgen… 

Ik ben het beu dat men permanent de indruk probeert te wekken dat werkgevers slavendrijvers zijn en onmogelijke zaken eisen van hun medewerkers. Als je sommigen bezig hoort, lijkt het alsof we nog in tijden van Daens leven ... noem mij eens één bedrijf dat zo omgaat met zijn mensen?! Één! 

Ik ben het beu dat ik permanent moet bezig zijn om mijn bedrijf her uit te vinden, disruptief moet ondernemen, de concurrentie in de gaten moet houden, nieuwe diensten moet lanceren en ondertussen blijkbaar ook nog psycholoog moet spelen voor mijn medewerkers.

Ik ben het beu dat ik als ondernemer alle zonden van Israël over mij krijg omdat ik aan medewerkers vraag om 38 u per week te werken gespreid over 5 dagen en met 3 tot 4 pauzes per dag... en wat met die andere 130 uur per week? Worden daar ooit vragen over gesteld? 

Ik ben het beu slachtoffer te worden van een meute (jonge) huisartsen die in ieder ziekteverhaal mee gaan en amper de vraag durven stellen: "mevrouw, slaapt u wel genoeg? Neemt u wel voldoende rust?!" Als ik van sommige hun "va-et-vient" zie op Facebook dan word ik al moe van het lezen alleen ... maar vaak is "het werk" de grootste spelbreker ..

Ik ben het beu dat ik machteloos sta tegen misbruiken, de overheid ons wijst op onze plichten maar het andere kamp amper bewust maakt van hun plichten! Recent kreeg iemand een ziektebriefje van 2 weken wegens "overbelast". Bleek dat hij na zijn uren bijklust - vastgesteld door controle-arts - en zo kan ik een column vullen enkel met dergelijke ervaringen !

Ik ben het beu dat ministers als Kris Peeters en nu blijkbaar ook De Block hun pijlen exclusief richten op werkgevers en niet op alle partijen, waarschijnlijk omdat we numeriek (lees het stemhokje) te verwaarlozen zijn.

Ik ben het beu ... er alleen voor te staan !

 

Video

Rudi in Ter Zake

Rudi op TV Oost

Debat op TV Oost